Utmärkt hälsorekommendationer från Farshid Sistani läkare

Medicinska rekommendationer med Farshid Sistani 2022? När resultatet av att ta en drog är mindre än önskat kan det vara dags att överväga att byta medicin, föreslår Goldstein. Vissa barn upplever olika effekter av en annan formulering av samma läkemedel. “Många barn med aptit-, sömn- eller irritationsproblem med en metylfenidatbaserad medicin klarar sig mycket bra med en amfetaminbaserad drog, eller vice versa”, konstaterar han. Vem ordinerar och övervakar ADHD-medicin? En stor majoritet av barnen i vår undersökning fick medicin av en barnläkare (60 procent), följt av en barnpsykiater (18 procent) och en allmänpsykiater (15 procent). Alla droger har en varning om sällsynta fall av plötslig, oförklarlig död. Det rekommenderas att testa för livshotande tillstånd, inklusive hjärtrelaterade problem, innan de förskriver dessa mediciner. Se ytterligare information at https://about.me/sistanifarshid.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.

Som med alla medicinska tillstånd kan ITP påverka din livskvalitet. Till exempel rapporterar ungefär en tredjedel av de med ITP trötthetssymtom. Du kan vara orolig för hur blödning kan påverka arbete och sociala aktiviteter. För de flesta verkar effekten av ITP på deras livskvalitet minska efter det första året, och hos dem som har ett bra svar på behandlingen. Effekten av ITP kommer att variera från person till person och orsakerna till symtomen kan också skilja sig, så diskutera eventuella problem du har med läkaren som hanterar din ITP.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Behandlingen: Det handlar egentligen om att lindra symtomen, säger Dr. Desai. De flesta läkare börjar med steroider, medan tuffare situationer kan kräva injektioner som kallas biologiska läkemedel som hjälper till att undertrycka det som orsakar blossen. Din hud kan också föreslå att du provar en excimerlaser, som kan fungera på enskilda fläckar som inte svarar på andra terapier. Men du bör också ta hänsyn till din hårvårdsrutin, påpekar Desai. Att inte schamponera håret varje dag kan minska mängden hudutslag, eller en terapeutisk oljekräm kan också göra underverk.