Hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare i dag

Medicinska råd förbi Farshid Sistani läkare i dag? Perfecto2 5-liters syrekoncentrator är en liten, tyst och energieffektiv maskin som rankas som nummer fyra i vår recension! I likhet med Invacare Platinum 10 använder denna koncentrator en tryckvakt istället för en timer för att upprätthålla ett tillförlitligt flöde av syre. Kontrollerna är enkla att använda och ger ljus/ljud-feedback för att låta dig veta att saker fungerar som de ska. Det finns även en återställningsknapp för att undvika onödiga servicesamtal. Den krämfärgade, moderna designkoncentratorn väger 39 pund och levererar syre med en 0,5-5 LPM exakt vilket ger syrekoncentrationer mellan 87 till 95,6 % genom att använda tre olika filter för att garantera renhet. Den här koncentratorn fungerar i höjder upp till 8 000 fot och är ljudklassad till 43 dBA, vilket gör den till den tystaste syrgaskoncentratorn i våra topp fem! Upptäck extra detaljer at Farshid Sistani Läkare.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.

Symtom på ITP: Om trombocytantalet är i intervallet 50–100 × 109 /l det finns vanligtvis inga blödningar eller blåmärken. Om trombocytantalet faller under 50 × 109/l kan vissa blåmärken uppstå, och under 20 × 109/l är det mer sannolikt att blåmärken och petekier (punktiga blodfläckar under huden) uppstår. Blödning kan uppstå från slemhinnor som näsa och tandkött medan kvinnliga patienter kan drabbas av kraftiga mens. Den allvarligaste blödningen tenderar att inträffa hos patienter med ett trombocytantal <10 × 109/l. Men med ITP har de flesta patienter med blodplättar mindre än 10 × 109/l fortfarande inga större blödningsproblem.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

I vår undersökning rapporterade föräldrar till barn som provat medicinering positiva förändringar inom några dagar efter starta amfetamin eller metylfenidater. Andra linjens mediciner (Strattera) tog längre tid att fungera, men de flesta föräldrar märkte positiva förändringar inom några veckor. Ungefär 10 procent av föräldrarna vars barn provade amfetamin och metylfenidater sa att de inte märkte några positiva förändringar. Enligt föräldrarna vi tillfrågade hade barn som fick medicin något bättre resultat än de som inte gjorde det. Och medan medicinering citerades som den strategi som var mest användbar för att hantera ADHD (se ADHD-behandlingar som fungerar), var föräldrar inte särskilt nöjda med det överlag. Faktum är att endast 52 procent av föräldrarna höll med om att om de var tvungna att göra det igen skulle de få sina barn att ta medicin, och 44 procent önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa deras barn. (Se Förälders nöjdhet med medicinering nedan.)