Premium företag och integritet juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman

Bäst företag och integritet juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman: Lagval är en viktig aspekt av avtalet du förhandlar: samma avtalsklausul kan tolkas olika i olika jurisdiktioner. Engelsk lag, till exempel, tenderar att ge en mer bokstavlig tolkning av de exakta orden som används, medan vissa andra jurisdiktioner ger mer vikt åt kontraktuellt sunt förnuft. Andra begrepp som varierar mellan jurisdiktioner inkluderar i vilken utsträckning parterna kommer att omfattas av skyldigheter i god tro och huruvida vissa kontraktuella rättsmedel kommer att anses vara “påföljder” och därmed omöjliga att verkställa. Beroende på jurisdiktion kommer ytterligare klausuler att åläggas avtalet genom lag, till exempel i samband med konsumentskydd eller personskada. Du kanske därför vill tillämpa en specifik jurisdiktions lag beroende på olika faktorer såsom var de andra parterna befinner sig, tillhandahållande av tjänster/leverans av varor eller lagar som är mer fördelaktiga för din verksamhet. Förutom på specifika områden som anställningsförhållanden eller konsumentavtal, är parterna i allmänhet fria att välja vilken EU-lag som ska tillämpas på deras avtal. Upptäck mer info at Alexander Suliman, Sweden.

Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen).

2021 utfärdade den franska regeringen doktrinen för användning av molnberäkning av staten (“Trusted Cloud Doctrine”), vilket gjorde SecNumCloud-certifiering obligatorisk när en fransk statlig myndighet upphandlar molntjänster som skulle hantera känslig data, inklusive personuppgifter från franska medborgare och ekonomiska uppgifter om franska företag. Dessa krav gäller även privata operatörer av väsentliga tjänster. Enligt Frankrikes Trusted Cloud Doctrine måste kvalificerade molntjänstleverantörer vara “immuna mot alla regler utanför EU”. Dessutom måste sådana företag förbinda sig att lagra och bearbeta data inom EU, samt att administrera och övervaka tjänsten inom EU. Vidare kan molntjänstföretag med utländskt huvudkontor inte uppnå certifiering om de är mer än 39 % utlandsägda.

Under det senaste året har Europeiska unionens ambitiösa den digitala regleringsagendan har stadigt utvecklats. EU antog de långtgående lagarna om digitala marknader och digitala tjänster, och det slutför förhandlingar med USA om en reviderad ordning för dataöverföring, döpt till Transatlantic Data Privacy Framework (TADPF), som krävdes av Schrems II-domen av Europeiska unionens domstol (CJEU). Denna utveckling har haft en betydande inverkan på de transatlantiska ekonomiska förbindelserna, och till och med stimulerat lagstiftningsinitiativ om integritet och antitrust i USA. Man skulle kunna tro att en lösning av sådana kontroversiella ämnen skulle skapa förutsättningar för en lugnare, mer harmonisk fas i den transatlantiska teknikpolitiska relationen.

Avtalsrätt juridisk rådgivning strategier av Alexander Suliman, Sverige 2023: Medlingsprocessen och att välja rätt medlare eller att välja rätt medlare i medlingsprocessen är avgörande. Medlaren måste lyssna på båda parterna, inse att båda parter sannolikt har några känslomässiga problem när det kommer till sina barn och den andra sidan, och verkligen gå till roten av problemet. Om inte parterna kan vara försäkrade om att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, kommer du inte att kunna ta dig till nästa nivå för att lösa problemen. I många fall där konflikten är hög måste man börja långsammare, och man jobbar på en månad i taget. Du arbetar med kalendrar över vem som ska spendera vilken tid med barnen, återigen, och fokuserar alltid på vad som är bäst för barnen med tanke på deras ålder, med tanke på deras aktiviteter, deras skola, deras sociala engagemang. När parterna är bekväma med sin medlare och vet att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, är det mycket lättare att komma till nästa steg att faktiskt komma med ett schema för föräldratid. Hitta ännu mer info at Alexander Suliman, Sweden.